Berita

AI, ChatGPT untuk membentuk masa depan industri penyiaran

KUCHING (23 Sept ): Webinar anjuran Kesatuan Penyiaran Asia Pasifik (ABU) menyaksikan ahli panel merangkumi topik Rangkaian Penyampaian Kandungan Interaktif (ICDN) dan Bilik Bersih Data (DCR).

Borneo Post Online

Syarikat mencari pekerja berpotensi dengan kemahiran praktikal, kata pakar

KUCHING (15 Sept): Golongan muda yang mempunyai kemahiran praktikal amat dicari oleh majikan atas nilai tambah dan sumbangan mereka kepada pembangunan sesebuah organisasi, kata pengasas MyFeat Sdn Bhd Kevin Lim. Beliau berkata terdapat jurang yang besar hari ini antara apa yang majikan mahu dan apa yang pekerja berpotensi boleh tawarkan.

Borneo Post Online

Ketua Pegawai Eksekutif redONE Farid Yunus : Peningkatan peluang penembusan mudah alih untuk syarikat telekomunikasi digital

KUCHING (8 Sept): Lonjakan dalam penggunaan mudah alih telah mewujudkan peluang kepada syarikat telekomunikasi digital untuk memanfaatkan ekonomi digital. RedONE telah mempelbagaikan daripada pelan tertumpu suara kepada pelan tertumpu data, berkembang secara geografi dan berinovasi untuk pengalaman pengguna yang dipertingkatkan.

Borneo Post Online

K Media untuk melancarkan Platform Bilik Media Digital masa nyata K+

KUALA LUMPUR (31 Mac): K Media Marketing Sdn Bhd (K Media) telah menandatangani perjanjian dengan VYPA Malaysia Sdn Bhd (VYPA), anak syarikat firma teknologi VYPA Corporation yang berpangkalan di AS, untuk bekerjasama dalam pelancaran K+, sebuah platform bilik media digital (DMR) peribadi dan selamat masa nyata baharu.

Borneo Post Online